Goede Zaken Esther Schoustra

drs. Esther Hofstede

Esther is vanaf 2002 actief in het werkveld van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Ze is eigenaar van Alianza Maatschappelijk Ondernemen: voor training, advies en projectmanagement op het gebied van maatschappelijke teambuildingsdagen en community involvement programma’s.

 

Zij is initiatiefnemer van de Samen voor formule. Esther  was oprichter en directeur van de eerste Samen voor locatie in Zeist (2004). In opdracht van het ministerie van VWS schreef ze het landelijke MBO  stimulerings-programma voor MVO Nederland en ontwikkelde ze, samen met MVO Nederland, de landelijke MBO basistoets en de landelijke MBO School.

Daarvoor heeft ze 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt onder andere als HR manager bij Vodafone en manager in de uitzendbranche. Na een sabbatical in Guatemala besloot ze in 2002 een andere weg in te slaan.

Kenmerkend voor Esther is haar passie voor het vak en haar creativiteit. Naast werk zijn haar passies: tennissen, hardlopen en Guatemala. Ze is privé betrokken bij diverse maatschappelijke activiteiten. Zo was ze bestuurslid van St. Constru Casa Guatemala.

Bekijk hier haar referenties / artikelen:

 • Rabobank Dommelstreek. Presentatie ‘Hoe anders denken geld oplevert’ tijdens de finaleavond van Steuntje in de rug.
 • Rabobank de Kempen-West: “workshop boekt resultaat”.
 • Gemeente Bladel artikel ‘eerste matches al gesloten tijdens workshop Goede Zaken’.
 • Vrijwilligerssteunpunt Zeewolde: inspirerende workshop avond.
 • Samen voor Maastricht: waardering met een 8,2
 • Hordijk in de Beurs van Berlage: Samen naar maximaal sociaal profijt.
 • Rabobank Noord Veluwe: Presentatie ‘Er is meer dan munten…’ tijdens de finale avond van het Clubkasfonds (600 deelnemers – april 2014)
  “Wij kijken zeer tevreden terug op de avond, met ook een hoge score in de eindevaluatie. Leuk! Dank nogmaals voor je bijdrage.” Hubald van Ark, manager coöperatie en directiesecretariaat.
 • Rabobank Horst Venray: Presentatie ‘Hoe anders denken geld oplevert’: (ruim 200 deelnemers – april 2014).
  “Wij kunnen met een heel goed gevoel terugkijken op beide avonden. Voor ons waren deze avonden absoluut geslaagd en ook onze klanten hebben de avond erg gewaardeerd. Het is zoals jullie de presentatie noemen ‘anders denken, anders doen’  en dat klopt helemaal.” Chantal Hendrikx-Thielen, medewerker Marktbewerking.
 • Rabobank Oost Betuwe: Presentatie tijdens finale Clubkas Campagne (150 deelnemers – april 2014). “Ik vond jouw presentatie erg inspirerend. Veel voorbeelden van hoe het ook kan. Je zag dat mensen ideeën kregen om anders tegen bepaalde vragen aan te kijken.” Barbara Vannistelroy, Eyedo.
 • Ik wil jou bedanken voor je deskundige en enthousiaste begeleiding van de workshop bij Rabobank Dommelstreek. Ik weet zeker dat dit een goede start is voor het ‘omdenken’ binnen organisaties.” Yvonne Kruizinga-Meier, projectleider LEVgroep. september 2014
 • “Bedankt voor de inspirerende workshop gisteravond! Ik vind dat je het erg leuk hebt gedaan en zelf heb ik er ook veel van opgestoken. De aanwezigen waren ook erg enthousiast.”Dieuwke Besselink, VWC Nijmegen (oktober 2014)”
 • “Bedankt voor de mooie workshop gisteren. Het was een goede leerzame avond en de sfeer was ook erg goed. Ik vond het heel geslaagd en dat laten de beoordelingen ook zien (een 8,0).” Karin Beenen, Samen voor Nieuwegein. (oktober 2014)
 • “Hoi Esther, wat een leuke workshop heb je afgelopen maandag gegeven in Zaandam! Het was inspirerend en waardevol. Top voorbereiding voor de Beursvloer. Dank!!” Debora Timmerman, Zaanse Uitdaging (september 2015).
 • “Voor mij was het een hele waardevolle bijeenkomst. Ik besef me nu dat op deze wijze contact hebben met je doelgroep het veel makkelijker maakt. … Het concretiseren van de aanvraag biedt mij dus ook veel handvatten om daadwerkelijk tot de kern door te dringen en voor beide partijen tot een goede match te komen. Ineens is mijn eigen rol op dat stuk helder geworden, fijn! Bedankt voor deze moie avond. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst in februari.” Esther Rozeboom, Hardewijkse Uitdaging