Goede Zaken doen met 5 M’s

By 29 augustus 2016 algemeen, blog

Een voorbeeld dat we regelmatig gebruiken in de Goede Zaken workshops: Een deelneemster van een netwerk event, bijvoorbeeld een maatschappelijke beursvloer, gaat vol goede moed en doelgericht te werk. Ze heeft een klus te klaren en zoekt een aannemer. Groot is de teleurstelling wanneer na een leuk gesprek met een potentiƫle matchpartner blijkt dat de persoon in kwestie twee linkerhanden heeft en verre van aannemer is. Maar dat is een gemiste kans! Na een leuk gesprek kan er altijd gematcht worden!

De dame in het voorbeeld ging doelgericht maar wel wat eenzijdig te werk. Zij had zelf bedacht wat een ander voor haar kon betekenen. Namelijk: de klus klaren. Wat ze vergat is dat er veel wegen naar Rome leiden. Want wat bleek: de man met linkerhanden wilde graag eens een buitenactiviteit met zijn collega’s doen. Hij beschikte dus over helpende handen. Daarnaast had hij een groot netwerk, waaronder aannemers, en kon hij aan materialen en expertise komen.

Haar ontdekking die middag: Er zijn veel manieren waarop bedrijven hulp kunnen bieden aan maatschappelijke organisaties. Lucas Meijs vatte ze samen in een 5M model.

Lees er hieronder meer over…

Direct contact:

Reggy: 06-15071500
reggy@goedezaken.eu
Esther: 06-46031010
esther@goedezaken.eu