Workshop Omdenken voor maatschappelijke organisaties

By 16 september 2016 algemeen, nieuws
Workshop Omdenken voor maatschappelijke organisaties

Op donderdag 15 september hebben bijna 30 Hoogeveense maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen bij TVM Verzekeringen de workshop ‘Goede Zaken’ gevolgd, aangeboden door de Rabobank Foundation.  Tijdens de workshop leerden de aanwezigen hoe zij vragen zo aantrekkelijk mogelijk kunnen formuleren richting bedrijven, waardoor samenwerken interessant wordt.

Anders denken levert op
Een succesvolle samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven kan veel opleveren. Alleen vragen de meeste organisaties, verenigingen en stichtingen vaak om geld en daar reageren bedrijven juist niet op. Om maatschappelijke organisaties in en rond Hoogeveen te inspireren werd vanuit de Hoogeveense Uitdaging de workshop ‘Goede Zaken’ aangeboden. De workshop liet door middel van praktijkvoorbeelden zien dat er successen behaald kunnen worden door anders te denken en vragen anders te formuleren. Daarnaast zijn veel maatschappelijke organisaties zich niet bewust van het feit dat zij ook het nodige terug kunnen doen voor bedrijven.  Het ontstaan van deze verbindingen is het uitgangspunt van de Hoogeveense Uitdaging.

Hoogeveense Uitdaging

De Hoogeveense Uitdaging is eind 2015 opgericht en daagt bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Door vragen en wensen uit de samenleving inzichtelijk te maken en bedrijven te vragen hier in te voorzien ontstaan matches en samenwerkingen die anders niet zouden ontstaan. En het leuke is: Iedereen kan meedoen. Een mooi voorbeeld van een match is de ruimte waar de workshop Goede Zaken plaatsvond. Deze is beschikbaar gesteld door TVM Verzekeringen.

Direct contact:

Reggy: 06-15071500
reggy@goedezaken.eu
Esther: 06-46031010
esther@goedezaken.eu