Bon Bini Goede Zaken in Curaçao!

By 28 oktober 2016 oktober 31st, 2016 blog

Deze week vierde ik de Global Pro Bono Week bij onze collega’s van Curacao Cares. Bij Kura Hulanda volgden maar liefst 70 deelnemers de Basis workshop Goede Zaken en de Masterclass voor Bedrijven. De reis werd mede mogelijk gemaakt door KLM als betrokken partner en deelnemer aan de Masterclass.

De eerste dag heb ik samen met Deva, Lysa en Barbara van Curacao Cares de workshop aangepast aan de cultuur en foto’s en verhalen van de lokale situatie toegevoegd. De Goede Zaken workshop voor non profit was zelfs een duo presentatie met Deva waarbij een groot deel in het Papiaments ging. Fantastisch, want door mijn stage in de studententijd op Aruba kon ik een groot deel volgen.

Masterclass voor bedrijven
Hoe breng ik structuur aan in mijn CSR / MBO programma? Hoe motiveer ik mijn medewerkers om mee te doen? Hoe creëer ik draagvlak? Welk soort programma’s en activiteiten zijn mogelijk? Tijdens een interactieve workshop met veel groepsopdrachten en mogelijkheden voor dialoog gingen de bedrijven aan de slag. Ik nam ze mee via de Why, What en How en als afsluiting gingen alle bedrijven naar huis met zelf geformuleerde ‘5 Bold Steps’. De deelnemers gaven aan tevreden te zijn met de concreetheid en praktische aanpak en gaven aan ook veel van elkaar te hebben geleerd door de opzet van de workshop.

Masha Danki!
Tijdens de evaluatie met onze betrokken collega’s van Curacao Cares spraken we nog over de mogelijkheid voor vervolg: het idee is nu ontstaan om een matchevent te organiseren zoals de Beursvloer of beter nog het Maatschappelijk Diner zoals ik dat ook bij Samen voor Eindhoven organiseer, sprak hen erg aan. Masha Danki voor de mooie week op Dushi Curacao!

Direct contact:

Reggy: 06-15071500
reggy@goedezaken.eu
Esther: 06-46031010
esther@goedezaken.eu